Είναι γλυκιές, είναι γεμάτες ενέργεια και ό, τι πρέπει για να απολαύσεις την έναρξη της Σαρακοστής χωρίς α χρειαστείς να χαλάσεις τη νηστεία. Πολύ καλή ιδέα και για σνακ στο γραφείο!
Θερμίδες 220
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 του φλιτζανιού αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 1/4 του φλιτζανιού καβουρδισμένο σουσάμι
- 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
- 1/4 του φλιτζανιού σταφίδες
- 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries
- 1/4 του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα
- 1/2 φλιτζάνι δημητριακά (με 7 διαφορετικά δημητριακά) ολικής
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι μέρλι
- Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
- 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 1 βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καβούρδισε τη βρώμη με τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά να πάρουν ελαφρό χρυσαφί χρώμα. Άφησε να κρυώσουν
- Ανάμειξε τα αποξηραμένα σου φρούτα σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να κοπούν σε μικρά κομμάτια, αλλά να μην γίνουν αλοιφή
- Βάλε τα αποξηραμένα, τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το σουσάμι σε μεγάλο μπολ και ανάμειξε καλά
- Βάλε μισό φλτιζάνι νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε εκεί τα δημητριακά. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε αμέσως από τη φωτιά. Άσε να πιούν το νερό για δύο λεπτά
- Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο στα δημητριακά, το μέλι, αλάτι και τη βανίλια και γύρισε πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς
- Χωρίς να αφήσεις το μείγμα σου να βράσει και να σφίξει πολύ. Ρίξε το σιρόπι αυτό στα υπόλοιπα υλικά και δούλεψε με τα χέρια σου να πάει παντού
- Στρώσε τη “ζύμη” σου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, πιέζοντας καλά με τα χέρια να το φέρεις σε μια ευθεία. Άφησε το σκεύος να κρυώσει καλά
- Κόψε σε κομμάτια και κράτησε σε αεροστεγές δοχείο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ