Λαχταριστά μύδια αχνισμένα σε βάση λευκού κρασιού και μυρωδικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 kg φρέσκα μύδια
- 2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1⁄2 κ. γλυκού αλάτι
- 1⁄3 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρυγανισμένο ψωμί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά και ξύσε τα όστρακα εξωτερικά σε κρύο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά πρόσθεσε το λευκό κρασί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το λάδι και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μύδια, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και δυνάμωσε τη φωτιά.
- Άσε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου πέντε λεπτά και έπειτα αφαίρεσε όσα δεν έχουν ανοίξει το κέλυφός τους.
- Πρόσθεσε το μαϊντανό και το λάδι, ανακάτεψε και σέρβιρε σε μπολ με το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ