Δεν είναι δύσκολο πια να βρεις φρέσκα μύδια, ακόμη και στα super market. Έτσι, θα φτιάξεις ένα gourmet πιάτο εστιατορίου, στο σπίτι σου. Μια ωραία ιδέα για ένα καλοκαιρινό δείπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. Δεν θα σε απασχολήσει πάνω από μισή ώρα. Μην ξεχνάς, πως τα θαλασσινά θα τονώσουν και την όρεξη σας για βραδινές…”αταξίες”!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 6 μακρόστενες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 1.300 γραμ. Μύδια, πλυμένα και καθαρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά. Καβούρδισε το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις ντομάτες και δυνάμωσε λίγο την φωτιά για ένα ακόμη λεπτό
- Ρίξε το κρασί και άσε να βγάλει το αλκοόλ
- Ρίξε τα μύδια, σκέπασε την κατσαρόλα, ανακινώντας που και που χωρίς να ανοίξεις το καπάκι
- Άσε την κατσαρόλα κλειστή για 3-4 λεπτά ώσπου να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν πρέπει να τα πετάξεις
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
Καλό είναι να ζητήσεις από τον ιχθυοπώλη να καθαρίσει τα μύδια για σένα. Θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ