Λαχταριστά μύδια στην κατσαρόλα με πάστα λιαστής νοτμάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 kg φρέσκα μύδια
- 4 κ. σούπας κόκκινο πέστο
- αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο:
- 5 λιαστές ντομάτες
- 8 φύλλα βασιλικού
- 2 κ. γλυκού κάπαρη
- 4κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ ανακάτεψε τις λιαστές ντομάτες με το βασιλικό, την κάπαρη, το λάδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν πάστα.
- Σε ένα τηγάνι τσιγάρισε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε το κρασί και το μπούκοβο και άσε να βράσει για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μύδια, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
- Ρίξε μέσα το κόκκινο πέστο και ανακάτεψε καλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ