Μια νηστίσιμη έκδοση, που θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις το παγωτό ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Γάλα σόγιας, αρωματική βανίλια και μερικά ακόμη συστατικά είναι το μυστικό για παγωτό βανίλια μέσα στη νηστεία…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα σόγιας σε σκόνη
- 3 ½ φλιτζάνια γάλα σόγιας
- 2/3 του φλιτζανιού νερό
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε στο μπλέντερ το γάλα σε σκόνη, το νερό και το γάλα σόγιας
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μηλόξιδο και βάλε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώσπου να πάρεις παχύρευστο και σχεδόν σιροπιαστή υφή
- Γύρισε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και αφού κρυώσει βάλε στην κατάψυξη για 1 ώρα
- Βγάλε από το ψυγείο και ξύσε το παγωτό μεταγυρίζοντάς το και πάλι στο μπλέντερ. Χτύπησε για 30” δεύτερα να πάρεις μια κρεμώδη υφή
- Στη συνέχεια πρόσθεσε και πάλι το παγωτό στο μεταλλικό μπολ και βάλε πάλι στην κατάψυξη. Κάνε την ίδια διαδικασία για 3 φορές ακόμη
- Σέρβιρε με το σιρόπι που σου αρέσει
Tip
Ανακατεύεις το παγωτό ανά διαστήματα για να μην κάνει κρυσταλλάκια και να είναι βελούδινο. Μάθε περισσότερα μυστικά για σπιτικό παγωτό εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ