Για εσένα που θέλεις να νηστέψεις, αλλά και για εσένα που απλά σου αρέσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. φάβα
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 ποτήρια νερό
- 4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα
- 6 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- ρίγανη
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.
- Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.
- Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου τριάντα λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις με ελάχιστο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.
- Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
- Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ