Λαχταριστά μύδια αχνισμένα με τσίλι και ντομάτα σε σάλτσα τηγανητού σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλ. + 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500 gr ντομάτες σε κύβους
- 1 κ. γλυκού τσίλι
- 1/2 κ. γλυκού μαραθόσπορος
- αλάτι
- 1,5 kg μύδια καθαρισμένα
- 3 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 4 φέτες ψωμί φρυγανισμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το 1/3 φλιτζανιού λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρισε το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε το σκόρδο, ανέβασε την φωτιά και πρόσθεσε τις ντομάτες.
- Με μια ξύλινη κουτάλια ανακάτευε τακτικά, πιέζοντας ελαφρώς τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το τσίλι και τον μαραθόσπορο, αλάτισε την σάλτσα και έπειτα πρόσθεσε τα μύδια.
- Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά, ώστε να ανοίξουν όλα τα μύδια.
- Αφαίρεσε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και βγάλε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ.
- Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται.
- Μοίρασε τα μύδια σε πιάτα και από πάνω σέρβιρε την σάλτσα και το τηγανισμένο σκόρδο, πασπαλίζοντας στο τέλος με το σχοινόπρασο.
- Σέρβιρε με το φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ