Μια πίτσα με θαλασσινά που θα καλύψει την ανάγκη σου για πίτσα στη Σαρακοστή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση: 1 τόνο σε κονσέρβα
- 200 γρ. μύδια καθαρισμένα
- 250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
- Φυτικό τυρί (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διάλυσε τη μαγιά στο νερό και αφού κοσκινήσεις το αλεύρι ανακάτεψε όλα τα υλικα, λάδι, νερό και αλάτι μαζί
- Ζύμωσε καλά με τα χέρια σου, σκέπασε με πετσέτα και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει
- Στράγγιξε τον τόνο στο μεταξύ και κόψε σε κομματάκια
- Σε ένα μπολ ανάμειξε τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
- Στρώσε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάλε από πάνω το μίγμα των θαλασσινών
- Από πάνω στρώσε τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες με λίγη ρίγανη και τις ελιές σε ροδέλες! Προαιρετικά πρόσθεσε το φυτικό τυρί
- Ψήσε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά περίπου, να ροδίσει η ζύμη
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ