Πρωτότυπο πιάτο με ρεβίθια, γάλα καρύδας και λιαστή ντομάτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σούπας τζίντζερ
- 1/2 φλ. λιαστές ντομάτες
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- 1 τσίλι αποξηραμένο
- 400 gr βρασμένα ρεβίθια
- 30 gr baby σπανάκι
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- αλάτι, πιπέρι
- φύλλα κόλιανδρου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τσιγάρισέ το για πέντε λεπτά και ρίξε και το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το ξύσμα λεμονιού και το τσίλι σπασμένο.
- Ανακάτεψε τα υλικά για τρία λεπτά και πρόσθεσε τα βρασμένα ρεβίθια και τσιγάρισέ τα για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και το σπανάκι και μόλις μαραθεί πρόσθεσε και το γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι και δύο κουταλιές χυμό λεμονιού.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 10 λεπτά και πρόσθεσε επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
- Σέρβιρε με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ