Ρολάκια λάχανο με νηστίσιμη γέμιση

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμα ρολάκια από λάχανο με γέμιση από διάφορα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο και πικάντικη πινελιά καυτερής πιπεριάς.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερό αρακά
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
  • 8 μεγάλα φύλλα λάχανο
  • 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τον ξερό αρακά, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
  • Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)
  • Στο μεταξύ προθέρμανε τον φοπύρνο στους 180 οC
  • Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν
  • Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες
  • Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά

Tip

Πειραματίσου... η γέμισή σου μπορεί να περιλαμβάνει όποιο άλλο λαχανικό σου αρέσει περισσότερο!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164