Νόστιμα ρολάκια από λάχανο με γέμιση από διάφορα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο και πικάντικη πινελιά καυτερής πιπεριάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ξερό αρακά
- 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
- 8 μεγάλα φύλλα λάχανο
- 2 φλιτζάνια νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον ξερό αρακά, το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα
- Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)
- Στο μεταξύ προθέρμανε τον φοπύρνο στους 180 οC
- Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν
- Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες
- Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά
Tip
Πειραματίσου... η γέμισή σου μπορεί να περιλαμβάνει όποιο άλλο λαχανικό σου αρέσει περισσότερο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ