Ρύζι με φασόλια και πιπεριά

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Σαρακοστή μπορεί να μη σου επιτρέπει το κρέας όμως τα υλικά που έχεις στη διάθεσή σου είναι τόσα πολλά και τα πιάτα που μπορείς να κάνεις είναι όλα υπέροχα, όπως αυτό εδώ το φαγάκι!

Συστατικά

  • 250 γρ. φασόλια
  • 250 γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια αποβραδίς στο νερό.
  • Την επόμενη μέρα βάλε τα φασόλια να βράσουν για 1 ώρα περίπου με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στράγγισε τα φασόλια αλλά κράτησε ξεχωριστά το νερό του.
  • Πλύνε τα λαχανικά και κόψ’ τα σε μικρά κομματάκια.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το λάδι και σώταρε το κρεμμύδι με την πιπεριά.
  • Πρόσθεσε το σέλινο, το καρότο, τα φασόλια, το ρύζι, τη ντομάτα και το νερό των φασολιών.
  • Άφησε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι.
  • Πασπάλισε με τριμμένο πιπέρι πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164