Δροσερή σαλάτα με βαλεριάνα, τραγανό αγγούρι και τρυφερό καλαμάρι στο γκριλ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 500 gr καλαμαράκια (σώμα και πλοκάμια)
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ. σούπας ξύδι
- 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 μέτρια αγγούρια
- 3 φλ. βαλεριάνα
- 1 φλ. κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λάδωσε την επιφάνειά της.
- Πλύνε και καθάρισε καλά τα καλαμαράκια, στέγνωσέ τα και πρόσθεσέ τα σε ένα μπολ με μία κουταλιά λάδι και αλατοπίπερο.
- Ψήσε τα καλαμαράκια στην γκριλιέρα για τέσσερα λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μετάφερέ τα σε μια επιφάνεια κοπής και κόψε σε μπουκιές.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα καλαμαράκια με το ξύδι και το σησαμέλαιο.
- Πρόσθεσε το αγγούρι κομμένο με τον αποφλοιωτή σε φλοίδες, τη βαλεριάνα και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε καλά.
- Πασπάλισε τη σαλάτα με αλατοπίπερο και ράντισέ τη με έξτρα ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ