Σαλάτα με ψητό καλαμαρι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα καλαμαράκια γίνονται σαλάτα με κολοκύθι και σπαράγγι… Εμπνεόμαστε από την κορεάτικη κουζίνα και νοστιμίζουμε με λαχανικά της ελληνικής γης για να παραμείνουμε στο κλίμα της παράδοσης! Μια ενδιαφέρουσα σαρακοστιανή παραλλαγή!

Θερμίδες 150

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.σ. σος σόγιας
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο ή λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 400 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 2-3 jives ή μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε το ηλιέαλιο, το ξύδι, το τσίλι, τη σόγια, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη και το τζίντζερ σε ένα μπολ. Κράτησε περίπου 3 κ.σ. για να ραντίσεις τη σαλάτα σου
  • Βάλε στην υπόλοιπη σος τα καλαμαράκια, το κολοκυθάκι και τα σπαράγγια και φρόντισε να τα καλύψει καλά. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες
  • Προθέρμανε το γκριλ ή τα κάρβουνα και βάλε τη σχάρα να ζεσταθεί
  • Βγάζε τα καλαμαράκια ένα, ένα τινάζοντας τη μαρινάδα. Κάνε το ίδιο και με τα λαχανικά
  • Ψήσε τα καλαμαράκια μαζί με τα κολοκυθάκια και τα σπαράγγια (αν δεις πως δεν στέκονται και πέφτουν πέρασε τα σπαράγγια από ένα ξυλάκι σαν σουβλάκι)
  • Αφού πάρουν ελαφρύ χρώμα και από τις δύο πλευρές, 3-4 λεπτά, μετάφερε σε ξύλο κοπής και κόψε σε ροδέλες. Άφησε τα πλοκάμια ολόκληρα
  • Βάλε τα κολοκυθάκια, τα σπαράγγια και τα καλαμάρια σε μια σαλατιέρα και περίχυσε με τη σος που κράτησες. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι αν χρειαστεί
  • Πασπάλισε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σέρβιρε

Tip

Μην περιμένεις τα καλαμάρια σου να πάρουν έντονο χρώμα στο ψήσιμο. Αρκούν τα σημαδάκια από τη σχάρα. Αν τα παραψήσεις θα γίνουν σκληρά...

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164