Δροσερή σαλάτα kale με ελαφριά σος ταχίνι και πλούσια φαλάφελ από φακές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα φαλάφελ:
- 1 φλ. κόκκινες φακές
- 2 φλ. μαϊναντός
- 2 φλ. κόλιανδρος
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 1/2 κ. γλυκού ταχίνι
- 1 1/2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι, κύμινο, κόλιανδρος
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
Για τη σος με ταχίνι
- 1/3 φλ. ταχίνι
- χυμός από 1 λεμόνι
- 3 κ. σούπας νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ. μαϊντανός λιωμένος
- 1/2 κ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 3 φλ. kale
- 3 καρότα σε φλοίδες
- 1/4 φλ. λεπτοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε τις φακές όλο το βράδυ, σούρωσέ τες και καθάρισέ τες καλά.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τις φακές μέχρι να γίνουν σκόνη, πρόσθεσε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και χτύπησε καλά.
- Πρόσθεσε το ταχίνι, το λάδι, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ανακάτεψε με την baking soda και το αλεύρι, άφησε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα σαλατικά
- Πλάσε για κάθε κεφτέ δύο κουταλιές μείγματος σε μπαλάκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ράντισε τους κεφτέδες με λίγο έξτρα λάδι και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σέρβιρε τη σαλάτα, τοποθετώντας από πάνω τους κεφτέδες και περιχύνοντας με τη σος από ταχίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ