Καλαμαράκια έκανες, χταποδάκι έκανες! Σουπιές; Είναι ένα πιάτο που θα δώσει ποικιλία και υπέροχη γεύση στο σαρακοστιανό τραπέζι. Πέρα λοιπόν από το κλασικό πιάτο “Σουπιές με σπανάκι”, δοκίμασε μια κρασάτη παραλλαγή που θα σε ξετρελάνει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σουπιές (ολόκληρες)
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- Χυμό 1 λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες ξεπάγωσέ τες απο βραδύς
- Καθάρισε τις σουπιές, βγάζοντας το κόκκαλό τους και τα εντόσθια. Χώρισε το κεφάλι από τα πλοκάμια και κόψτα σε μεγάλα κομμάτια. Πλύνε καλά τις σουπιές και σκούπισέ τες με χαρτί κουζίνας
- Βράσε τις σουπιές σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό για να βγάλουν τους χυμούς τους. Όταν αλλάξουν χρώμα και απορροφηθούν οι χυμοί, ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Ανακάτεψέ τα λίγο και πρόσθεσε το λάδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Σόταρε μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και σβήσε το φαγητό με το κρασί.
- Πρόσθεσε τον μαϊντανό και αρκετό νερό για να σκεπαστεί η σουπιά. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ή σουπιά.
- Ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού με το αλεύρι, ρίξτο στην κατσαρόλα και κούνα την κατσαρόλα κρατώντας της από τα χερούλια για να πάει το λεμόνι παντού.
- Βράσε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ταιριάζει με άσπρο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες αλλά και με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ