Λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών με μανιτάρια, αρακά και μαϊντανό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 6 μεγάλα χτένια καθαρισμένα
- 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1-1/2 φλ. μανιτάρια λεπτοκομμένα
- 1/2 φλ. αρακάς
- 1/4 φλ. εσαλότ τριμμένο
- 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 120 gr σπαγγέτι no3
- 1/4 φλ. + 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφού καθαρίσεις, στέγνωσε καλά τις γαρίδες και τα χτένια και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε τον αρακά και σοτάρισε για άλλα τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε τα λαχανικά από το τηγάνι και σοτάρισε μόνο του το τριμμένο εσαλότ με άλλη μία κουταλιά λάδι για δύο λεπτά.
- Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να απορροφηθεί.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα, κρατώντας μισό φλιτζάνι βραστό νερό.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το εσαλότ και πρόσθεσε 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, το σκόρδο, το μπούκοβο, το αλάτι, τα μανιτάρια με τον αρακά και μία κουταλιά λάδι.
- Ανακάτεψε τα υλικά, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί από το βραστό για να γίνει λεία η σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα χτένια με τις γαρίδες για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Πρόσθεσε και τα θαλασσινά στην μακαρονάδα, πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ