Pizza η αγαπημένη. Ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα μπορείς να την απολαύσεις αρκεί να είναι νηστίσιμη. Είναι σίγουρο πως θα την λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι του σπιτιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. νερό
- 5 γρ. μαγιά, ξερή
- αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Πίτσα
- 4 μανιτάρια, κομμένα
- 6 κ.σ. σάλτσα
- 4 κ. σ. ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- Ρόκα
- Καλαμπόκι κονσέρβα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύεις καλά και την αφήνεις στην άκρη για 5 περίπου λεπτά.
- Ρίχνεις στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το μείγμα με τη μαγιά. Χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Βάζεις τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ που έχεις αλείψει με λάδι, τη σκεπάζεις με μια πετσέτα και την αφήνεις για 1.5 περίπου ώρα μέχρι να φουσκώσει.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.
- Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την κόβεις σε δύο μέρη και την απλώνεις στο ταψί που έχεις λαδώσει.
- Ρίχνεις πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταία τη ρόκα.
- Προσθέτεις τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και την αφήνεις να ψηθεί 15 περίπου λεπτά.
- Όταν η ζύμη πάρει χρώμα η pizza είναι έτοιμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ