Νηστίσιμα αλλά και πεντανόστιμα, τα μουστοκούλουρα συνοδεύουν τέλεια τον πρωϊνό ή απογευματινό σου καφέ ενώ είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γ. μαγειρική σόδα
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλ. πετιμέζι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
- ½ κ. γ. γαρίφαλο τριμμένο.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διαλύεις τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις προσεχτικά μέχρι να αφρίσει.
- Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα χτυπάς με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτεις το αλεύρι μέχρι να δεις πως η ζύμη είναι μαλακή και απαλή.
- Σε αυτό το σημείο σταματάς να χτυπάς με το μίξερ και ζυμώνεις με το χέρι προσθέτοντας λίγο αλεύρι όποτε χρειάζεται, μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180οC
- Πλάθεις τη ζύμη σε λωρίδες και τις κόβεις σε μήκος που φτάνει τα 10εκατοστά.
- Σχηματίζεις στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετείς στο ταψί αφού προηγουμένως έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τα βγάζεις από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσεις από το χαρτί.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ