Αν νηστεύεις τα όσπρια είναι ότι καλύτερο. Σήμερα θα τα συνδυάσεις με σπανάκι σε ένα πιάτο που περιλαμβάνει δύο superfoods.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1.5 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πολύ καλά πλυμμένο και χοντροκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό να καλύπτει τα υλικά
- Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για για 5 περίπου λεπτά
- Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο με την τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
- Αφήνεις να βράσουν για 2 ώρες με την κατσαρόλα σκεπτασμένη
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
- Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
- Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις και περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Λίγο πριν τα αφαιρέσεις από την εστία ρίχνεις τον άνηθο.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ