Ποιος είπε ότι η Νηστεία δεν έχει τα δικά της γλυκά; Εκτός από τον κλασικά αγαπημένα χαλβά, το σάμαλι είναι το σιροπιαστό γλυκό που θες να απολαύσεις είτε μόνο του, είτε με παγωτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
- 2 φακελάκια baking powder
- Για το σιρόπι:
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις όλα τα υλικά τα ανακατεύεις ελαφρά.
- Μεταφέρεις το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
- Παράλληλα, βάζεις τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και το αφήνεις να πάρει 2-3 βράσεις.
- Περιχύνεις το καυτό σιρόπι πάνω από το σάμαλι.
- Μοιράζεις σε κομμάτια και αφήνεις να απορροφήσει καλά το σιρόπι για κάποιες ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ