Ποιος είπε ότι η Νηστεία δεν έχει τα δικά της γλυκά; Εκτός από τον κλασικά αγαπημένα χαλβά, το σάμαλι είναι το σιροπιαστό γλυκό που θες να απολαύσεις είτε μόνο του, είτε με παγωτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
- 2 φακελάκια baking powder
- Για το σιρόπι:
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, προσθέτεις όλα τα υλικά τα ανακατεύεις ελαφρά.
- Μεταφέρεις το χυλό σε λαδωμένο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
- Παράλληλα, βάζεις τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και το αφήνεις να πάρει 2-3 βράσεις.
- Περιχύνεις το καυτό σιρόπι πάνω από το σάμαλι.
- Μοιράζεις σε κομμάτια και αφήνεις να απορροφήσει καλά το σιρόπι για κάποιες ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ