Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και εμείς εδώ στο TLife σκεφτόμαστε τι θα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας για την γιορτάσουμε στο σπίτι. Ξεκινάμε με τα ορεκτικά και την κλασικά αγαπημένη φάβα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. σπόροι φάβας
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα
- 6 κλωνάρια μαϊντανό
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 λεμόνι
- λίγος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.
- Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.
- Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν.
- Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και έτοιμη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ