Οι αγκινάρες είναι υγιεινές, το ρύζι θρεπτικό και ο αρακάς ταιριάζει πολύ και με τα δύο. Σήμερα θα τα συνδυάσεις δημιουργώντας ένα ελαφρύ, νηστίσιμο πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αγκινάρες κομμένες σε καρέ
- 1 λεμόνι
- 1 φλ. αρακά
- 1.800ml ζωμό λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 300γρ. ρύζι
- 100ml κρασί λευκό, ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια μικρή λεκάνη με νερό, κόβεις ένα λεμόνι στα δύο, στίβει το χυμό του στο νερό και βάζεις στις συνέχεια τις λεμονόκουπες στη λεκάνη
- Βάζεις τις αγκινάρες μέσα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τον ζωμό και τον βράζεις σε δυνατή φωτιά
- Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά
- Στραγγίζεις τις αγκινάρες και τις σοτάρεις μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανακατεύοντας για να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια τον αρακά
- Ανακατεύεις καλά και σβήνεις με το κρασί
- Ανακατεύεις για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί
- Παίρνεις μία κουτάλα καυτό ζωμό και τον ρίχνεις στο τηγάνι με τις αγκινάρες
- Ανακατεύεις καλά και μόλις πιει τον ζωμό προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα
- Συνεχίζεις με όλο το ζωμό
- Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία και έχει χυλώσει το ρύζι είναι έτοιμο
- Το αποσύρεις από την εστία, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το σερβίρεις ζεστό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ