Συνταγή για ρύζι με αγκινάρες και αρακά

20 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι αγκινάρες είναι υγιεινές, το ρύζι θρεπτικό και ο αρακάς ταιριάζει πολύ και με τα δύο. Σήμερα θα τα συνδυάσεις δημιουργώντας ένα ελαφρύ, νηστίσιμο πιάτο. 

Συστατικά

  • 6 αγκινάρες κομμένες σε καρέ
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλ. αρακά
  • 1.800ml ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 300γρ. ρύζι
  • 100ml κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μικρή λεκάνη με νερό, κόβεις ένα λεμόνι στα δύο, στίβει το χυμό του στο νερό και βάζεις στις συνέχεια τις λεμονόκουπες στη λεκάνη
  • Βάζεις τις αγκινάρες μέσα στη λεκάνη με το νερό και το λεμόνι
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις τον ζωμό και τον βράζεις σε δυνατή φωτιά
  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 3 περίπου λεπτά
  • Στραγγίζεις τις αγκινάρες και τις σοτάρεις μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά ανακατεύοντας για να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις το ρύζι και ανακατεύεις για 3 λεπτά και στη συνέχεια τον αρακά
  • Ανακατεύεις καλά και σβήνεις με το κρασί
  • Ανακατεύεις για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί
  • Παίρνεις μία κουτάλα καυτό ζωμό και τον ρίχνεις στο τηγάνι με τις αγκινάρες
  • Ανακατεύεις καλά και μόλις πιει τον ζωμό προσθέτεις μία ακόμη κουτάλα
  • Συνεχίζεις με όλο το ζωμό
  • Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία και έχει χυλώσει το ρύζι είναι έτοιμο
  • Το αποσύρεις από την εστία, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και το σερβίρεις ζεστό.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164