Η ταραμοσαλάτα είναι λαχταριστή, πικάντικη και βρίσκεται ανελλιπώς στο τραπέζι της Σαρακοστής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 380 γρ. ψωμί χωρίς κόρα
- Κρύο νερό
- 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
- Χυμός ενός μεγάλου λεμονιού
- 1 φλιτζάνι ταραμάς
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ με άφθονο νερό, βουτάς τις θρυμματισμένες ψίχες του ψωμιού. Τις διατηρείς για περίπου 10 λεπτά.
- Φορώντας τα γάντια σου, αδειάζεις το νερό από το μπολ και “στύβεις” απαλά το ψωμί.
- Σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το ψωμί, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το λιωμένο κρεμμύδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτεις τον ταραμά και συνεχίζεις να χτυπάς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ