Μία διαφορετική συνταγή για χαλβά. Μία συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί να είσαι η καλύτερη μαγείρισσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κουτ. της σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. της σούπας κακάο
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1 1/2 φλιτζάνια σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, σε ένα μπολ προσθέτεις το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια και το σουσάμι. Ανακατεύεις πολύ καλά τα υλικά σου, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χωρίζεις το μείγμα σου στα δύο. Στο ένα μέρος, προσθέτεις το κακάο και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα και ρίχνεις στη βάση τον σκέτο χαλβά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το μέρος με κακάο.
- Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για δύο ώρες.
- Μόλις αποκτήσει τη σωστή υφή, κόβεις σε μερίδες και απολαμβάνεις με καφέ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ