Συνταγή για χαλβά με κακάο (5 υλικά)

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μία διαφορετική συνταγή για χαλβά. Μία συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί να είσαι η καλύτερη μαγείρισσα. 

Συστατικά

  • 4 κουτ. της σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 1/2 φλιτζάνια σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπολ προσθέτεις το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια και το σουσάμι. Ανακατεύεις πολύ καλά τα υλικά σου, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χωρίζεις το μείγμα σου στα δύο. Στο ένα μέρος, προσθέτεις το κακάο και χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα και ρίχνεις στη βάση τον σκέτο χαλβά. Στη συνέχεια, προσθέτεις το μέρος με κακάο.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Μόλις αποκτήσει τη σωστή υφή, κόβεις σε μερίδες και απολαμβάνεις με καφέ.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164