Είναι Σαρακοστή, κάτι που σημαίνει ότι το χούμους θα γίνει ένας από τους καλύτερους φίλους της διατροφής σου. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου μία νηστίσιμη και εύκολη συνταγή με έντονη γεύση και ακόμα εντονότερο χρώμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. ρεβίθια
- 500 γρ. παντζάρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/4 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας κύμινο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ αφήνεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό.
- Την επόμενη ημέρα, σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις τα ρεβίθια με το κρεμμύδι. Σκεπάζεις με νερό και βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.
- Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτεις τα παντζάρια με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να λιώνουν. Μόλις φθάσουν σε σημείο βρασμού, σβήνεις το μάτι και τα αφήνεις να “ηρεμήσουν”.
- Καθαρίζεις τα παντζάρια.
- Σε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ, χτυπάς τα παντζάρια, ώστε να αποκτήσουν την υφή πουρέ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και το κύμινο. Πολτοποιείς. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις αποκτήσει απαλή υφή και όλα τα υλικά έχουν διαλυθεί, σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ