Αυτός ο μεζές με καταγωγή από την Ισπανία θα απογειώσει γευστικά τη φετινή Καθαρά Δευτέρα. Το χταπόδι ερωτεύεται την πατάτα σε μία νόστιμη σχέση με λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ολόκληρο χταπόδι, παγωμένο
- 6 κουτ. της σούπας αλάτι
- 12 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. της σούπας πάπρικα
- 500 γρ. πατάτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, γεμίζεις μία κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι. Ανάβεις το μάτι και περιμένεις να βράσει.
- Παράλληλα, καθαρίζεις το χταπόδι (αν δεν είναι ήδη καθαρισμένο), αφαιρώντας το κεφάλι. Με ένα καλό μαχαίρι, κόβεις τον καθαρισμένο χταπόδι σε μερίδες.
- Βουτάς το κάθε μέρος του χταποδιού για 5 δευτερόλεπτα μέσα στο νερό. Επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία για 4 φορές.
- Μεταφέρεις το χταπόδι εντός κατσαρόλας, ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 2 ώρες σε μέτρια ένταση.
- Παράλληλα, κόβεις τις πατάτες σου και τις τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζεις με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά.
- Μόλις περάσουν οι δύο ώρες, κλείνεις τη φωτιά και το αφήνεις για 10 λεπτά πάνω στο μάτι.
- Βγάζεις τις πατάτες και προσθέτεις την πάπρικα. Κόβεις το χταπόδι σε μπουκίτσες, το αφήνεις πάνω στην πατάτα, ραντίζεις με ελαιόλαδο και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ