Είναι ένα από τα πιο κλασικά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την ετοιμάσεις, αρκεί να έχεις όλα τα φρέσκα και νόστιμα υλικά που χρειάζεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ. άσπρο ταραμά
- 50 γρ. κόκκινο ταραμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 800 γρ. πατάτες
- 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βράσε τις πατάτες σου καλά για 20-25 λεπτά (ή ώσπου να μαλακώσουν)
- Βάλε στο μίξερ τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι να γίνουν μια κρέμα
- Ρίξε και τις βραστές πατάτες σε μικράκομμάτια και συνέχισε το χτύπημα πρόσθέτοντας σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι
- Δοκίμασε και πρόσθεσε αναλόγως, λεμόνι ή λάδι αν το θέλεις και σέρβιρε
Tip
Μπορείς να κάνεις λευκή ή κόκκινη ταραμοσαλάτα χρησιμοποιώντας μόνο κόκκινο ή λευκό ταραμά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ