Είναι τα δικά μας, ελληνικά buns. Δεν έχουν κανέλα, αλλά αρωματικό ταχίνι και θα τα λατρέψεις. Ειδικά με τον καφέ σου. Σου δίνουμε φυσικά τη νηστίσιμη εκδοχή για να μπορέσεις να ακολουθήσεις τη σαρακοστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φλιτζάνι φλιτζάνι νερό
- 2 1/ 4 κουταλάκι του γλυκού ( δηλ. 1 φάκελος των 7 γραμ) ξηρή μαγιά
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι ή λιγότερο νερό για το άλειμα
- Λάδι για το άλειμμα
- Για τη γέμιση:1/2 φλιτζάνι ταχίνι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη & άλλο μισό για το γλάσο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το νερό. Ρίξτο σε μια λακούβα που θα κάνεις με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι
- Ζύμωσε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει. Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο αλεύρι
- Κάλυψε τη ζύμη με ένα υγρό πανί και άφησέ την να ξεκουραστεί για 10 – 15 λεπτά και να φουσκώσει ελαφρά
- Εν τω μεταξύ, φτιάξε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά
- Χώρισε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και άλειψέ τα με ελαιόλαδο για να μη στεγνώσει
- Πάρε τρία από τα κομμάτια και άνοιξε το καθένα σε πολύ λεπτά φύλλα. Βάλε λίγο από τη γέμιση σε κάθε φύλλο και βάλε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, τεντώνοντας τη ζύμη με το χέρι για να γίνει πιο λεπτή. Κόψε στη μέση
- Τύλιξε το κάθε μισό να σχηματίσει ένα στριφτάρι και σχημάτισε ένα σαλιγκάρι
- Βάλε το κάθε σαλιγκάρι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω με την παλάμη σου
- Ακολούθησε τα ίδια βήματα για τα υπόλοιπα 9 κομμάτια για να κάνεις συνολικά 8 πίτες
- Άλειψε κάθε πίτα με και μείγμα νερού και πασπάλισε με λίγο σουσάμι
- Ψήσε στους 165 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
- Αφού κρυώσουν ελαφρά, ρίξε λίγο νερό ή χυμό λεμόνι στην υπόλοιπη ζάχαρη άχνη να γίνει μια πάστα και άλλειψε με αυτό κάθε ρολάκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ