Ποικιλία θαλασσινών στην κατσαρόλα με μυρωδάτη σάλτσα ντομάτας και τραγανό ψωμί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. φινόκιο σε λεπτές λωρίδες
- 1/4 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 250 gr καλαμάρι
- 1/2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 400 gr ντομάτα κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 230 ml νερό
- 1 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
- 3 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 500 gr αχιβάδες μουλιασμένες για 1 ώρα στο νερό
- 250 gr γαρίδες αποφλοιωμένες
- 500 gr μύδια καθαρισμένα
- 1 μπαγκέτα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε δύο σκελίδες σκόρδο και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σέλερι, μισό κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνέχισε να σοτάρεις ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε το καλαμάρι σε ροδέλες για περίπου 20 λεπτά, πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και τη ρίγανη και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
- Ρίξε το κρασί, ανέβασε τη φωτιά και βράσε για περίπου επτά λεπτά πριν προσθέσεις τις ντομάτες κονκασέ, τη δάφνη, το νερό και το ζωμό.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για μισή ώρα και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
- Πρόσθεσε τις αχιβάδες, κάλυψε την κατσαρόλα και βράσε για τρία λεπτά πριν προσθέσεις τις γαρίδες και τα μύδια και βράσεις για άλλα πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πρόσθεσε δύο κουταλιές μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο λάδι με μία κουταλιά μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κουταλάκι αλάτι.
- Κόψε το υπόλοιπο σκόρδο στη μέση, τρίψ’ το πάνω στις φέτες ψωμιού, ράντισε με το μείγμα λαδιού και φρυγάνισε μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σέρβιρε σε μπολ όσο είναι ζεστό με το αρωματικό ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ