Ετοιμάζουμε μια αφράτη μους Μακεδονικού Χαλβά και σερβίρουμε πάνω σε τραγανή βάση από μπισκότο. Ένα γρήγορο, εύκολο και λαχταριστό γλυκό χωρίς την προσθήκη έξτρα ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 γρ Μακεδονικό Χαλβά με γεύση βανίλια
- 500γρ φυτική κρέμα χτυπημένη
- ½ κ.γ. ρούμι
- Για τη βάση: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
- Γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το Μακεδονικό Χαλβά στο μπλέντερ και χτύπησε μέχρι να γίνει κρέμα. Πρόσθεσε και το ρούμι για λίγο έξτρα άρωμα
- Σε άλλο μπολ, χτύπησε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. και πρόσθεσέ την στο μπολ με το χαλβά, ανακατεύοντας απαλά για να σχηματιστεί μια βελούδινη, ομοιόμορφη κρέμα.
- Βάλε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανάμειξε με τα καρύδια και άπλωσε το μείγμα στη βάση του ταψιού που θα φτιάξεις το γλυκό (επίλεξε ένα ταψί γύρω στα 20 εκατοστά, κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα).
- Λιώσε τη μαργαρίνη και ρίξ’ τη στο μείγμα του μπισκότου, ανακατεύοντας με ένα κουταλάκι για να νοτίσει και πιέζοντας, παράλληλα, στη βάση του ταψιού για να σχηματιστεί ένα ισοπαχές στρώμα.
- Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και άπλωσε ομοιόμορφα. Άφησε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ξεφόρμαρε. Αν θέλεις, μπορείς να σερβίρεις με λίγο γλυκό του κουταλιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ