Λαχταριστά ψητά καλαμαράκια με σκόρδο και μαϊντανό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr μικρά καλαμάρια καθαρισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και χώρισε τα πλοκάμια από τα σώματα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο με τον μαϊντανό και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε τα καλαμαράκια, σώματα και πλοκάμια, και ανακάτεψέ τα ελαφρώς για δύο λεπτά το πολύ.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και μετάφερέ τα στο μπολ με το μείγμα σκόρδου και μαϊντανού.
- Ακακάτεψε καλά, ώστε να μοιραστούν τα μυρωδικά πάνω στα καλαμαράκια και αλάτισέ τα.
- Σέρβιρε με μερικές έξτρα σταγόνες ελαιόλαδου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ