Φρέσκο χταπόδι κοκκινιστό με μακαρονάκι και λευκό κρασί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg χταπόδι
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 400 gr ντομάτα κονκασέ
- 2 κ. γλυκού ντοματοπελτές
- ½ φλ. λευκό κρασί
- 500 gr κοφτό μακαρονάκι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το χταπόδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που το καλύπτει και άφησέ το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαίρεσε το χταπόδι από την κατσαρόλα, διατηρώντας το βραστό νερό και κόψ’ το σε μικρές μπουκιές.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο χταπόδι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα επτά λεπτά.
- Πρόσθεσε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη και ενάμισι φλιτζάνι από το βραστό νερό με το κρασί.
- Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα βράσουν με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 12 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ