Χαλβάς αρωματισμένος με πορτοκάλι και κανέλα

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Σαρακοστιανή συνταγή για να δώσεις ένα επιπλέον άρωμα στον χαλβά και να στολίσεις με ποικιλία το σαρακοστιανό τραπέζι.

Συστατικά

  • 4-5 φέτες μακεδονικό χαλβά (γεύση της επιλογής σου)
  • 2 πορτοκάλια σφιχτά πλυμμένα
  • 1/4 του ποτηριού χυμό λεμόνι
  • Κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το πορτοκάλι σε φέτες 2 εκατοστά, πετόντας μόνο το πάνω και το κάτω μέρος
  • Άνοιξε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και στρώσε τις φέτες με το πορτοκάλι
  • Από πάνω άπλωσε τις φέτες με το χαλβά και τυλίγεις καλά σε πακέτο με το αλουμινόχαρτο
  • Βάλε το πακέτο στο φούρνο, στο τζάκι ή ακόμη και πάνω στη σχάρα. Άφησε για λίγα λεπτά να μαλακώσει ο χαλβάς
  • Άνοιξε το αλουμινόχαρτο ράντισε με το λεμόνι και πασπάλισε με λίγη κανέλα. Σέρβιρε

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164