Είναι το απόλυτο ντιπ της νηστείας και αν το δοκιμάσεις δεν θα το αποχωρίζεσαι όλο το χρόνο. Καταπράσινο, αρωματικό και απολαυστικό χούμους από αρακά. Πολύ καλή λύση για το απογευματινό σου σνακ ή σαν ντιπ με τα πατατάκια και τα νάτσος σου τώρα που κάνεις νηστεία.
127 θερμίδες/μερίδα – Αν τα σερβίρεις με παξιμάδι υπολόγισε περίπου 200 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250γρ. αρακά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Χοντροσπασμένο μαύρο και κόκκινο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τον αρακά σε αλατισμένο νερό να βράσει για 5′ λεπτά το πολύ. Θέλεις απλά να μαλακώσει ελαφρά. Κατέβασε από τη φωτιά και βάλε τον αρακά κάτω από παγωμένο νερό για να κρατήσει το χρώμα του
- Πολτοποίησε τον αρακά και πρόσθεσε το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονι, κύμινο, δυόσμο και ταχίνι και χτύπησε λίγο ακόμη να γίνουν ένα. Αλατοπιπέρωσε
- Σέρβιρε με το χοντροσπασμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Μπορείς φυσικά και να σερβίρεις πάνω σε ατομικά παξιμαδάκια σικάλεως ή κριθαρένια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ