Η Σαρακοστή είναι τόσο νόστιμη… αρκεί να ξέρεις τι θα ετοιμάσεις και να οργανωθείς. Βάλε το χταπόδι να γίνει από σήμερα και την Καθαρά Δευτέρα θα έχεις έναν νόστιμο μεζέ να σερβίρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
- Για το βράσιμο
- ½ φλιτζάνι ξύδι
- 1 κ.γ κόκκοι πιπεριού
- 1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι
- 2 δαφνόφυλλα
- Για το μαρινάρισμα
- 1/3 του φλιτζανιού ξύδι
- ½ κ.γ θυμάρι ξερό
- ½ κ.γ ρίγανη
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το χταπόδι χωρίς καθόλου νερό στην κατσαρόλα να βγάλει τα υγρά του
- Αφού βγάλει τα ζουμιά του πρόσθεσε το ξύδι και τα μπαχαρικά σου
- Άφησε το χταπόδι να μαλακώσει καλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
- Κόψε το χταπόδι κομμάτια και αλάτισε αν χρειαστεί
- Βάλε το χταπόδι σε μπολ μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα αρωματικά εκτός από το λάδι και τον μαϊντανό
- Άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα να ποτίσει στο ξύδι
- Σέρβιρε με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
Μην βάλεις νερό όταν βράζεις το χταπόδι. Θα σκληρύνει και δεν θα βράσει ποτέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ