Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό κοκκινιστό ψητό της κατσαρόλας με χταπόδι και ζυμαρικά

Συστατικά

  • 1 kg χταπόδι φρέσκο
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 7 φλ. νερό ζεστό
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το χταπόδι σε μικρά κυβάκια και σόταρέ το σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για δέκα λεπτά.
  • «Σβήσε» το χταπόδι με το κόκκινο κρασί και άφησέ το να βράσει για άλλα δέκα λεπτά.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι, σκέπασε με το καπάκι και άσε να βράσει για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν το χταπόδι είναι πλέον τρυφερό, πρόσθεσε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίξε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά ανακατεύοντας.
  • Μαγείρεψε για τέσσερα με πέντε λεπτά, μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι.
  • Τρίψε μπόλικο φρέσκο πιπέρι στο φαγητό και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164