Λαχταριστό κοκκινιστό ψητό της κατσαρόλας με χταπόδι και ζυμαρικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg χταπόδι φρέσκο
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. κόκκινο κρασί
- 7 φλ. νερό ζεστό
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το χταπόδι σε μικρά κυβάκια και σόταρέ το σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για δέκα λεπτά.
- «Σβήσε» το χταπόδι με το κόκκινο κρασί και άφησέ το να βράσει για άλλα δέκα λεπτά.
- Ρίξε στην κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και πιπέρι, σκέπασε με το καπάκι και άσε να βράσει για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν το χταπόδι είναι πλέον τρυφερό, πρόσθεσε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίξε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά ανακατεύοντας.
- Μαγείρεψε για τέσσερα με πέντε λεπτά, μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι.
- Τρίψε μπόλικο φρέσκο πιπέρι στο φαγητό και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ