Πλοκάμι χταποδιού στη λαδόκολλά. Ένα πιάτο σκέτο λουκούμι… αν αναζητάς νέους τρόπους να σερβίρεις τα θαλασσινά σου φέτος τη Σαρακοστή, τότε αυτή η συνταγή σε αφορά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 270 γρ. πλοκάμια χταποδιού
- 190 γρ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. πράσο σε ροδέλες
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- Υλικά για τη σάλτσα: 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. νερό
- 10 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αν το χταπόδι σου είναι κατεψυγμένο βγάλ’ το απο βραδύς και ξεπάγωσέ το στο ψυγείο. Αν δεν είναι χωρισμένο σε πλοκάμια, χώρισέ το, πλύνε το καλά και στέγνωσέ το σε χαρτί κουζίνας
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ετοίμασε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τον άνηθο
- Πρόσθεσε τον άνηθο και ανακάτεψε
- Κόψε κομμάτια λαδόκολλα ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα
- Βάλε την κάθε λαδόκολλα πάνω στο ταψί και δίπλωσέ την από την μακρόστενη πλευρά. Άλειψε με αλευρόκολλα και δίπλωσε τις πλαϊνές μεριές και άφησε ανοιχτή την μακρόστενη
- Μέσα στο άνοιγμα βάλε σε κάθε “φάκελο” τα πλοκάμια με λίγη από τη σάλτσα, ροδέλες ντομάτα και από πάνω βάλε λίγο κρεμμυδάκι και μερικές ροδέλες πράσο
- Σφράγισε το φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά
- Ψήσε για 35 λεπτά, να μαλακώσει το χταπόδι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ