Χταπόδι στη λαδόκολλα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλοκάμι χταποδιού στη λαδόκολλά. Ένα πιάτο σκέτο λουκούμι… αν αναζητάς νέους τρόπους να σερβίρεις τα θαλασσινά σου φέτος τη Σαρακοστή, τότε αυτή η συνταγή σε αφορά!

Συστατικά

  • 270 γρ. πλοκάμια χταποδιού
  • 190 γρ. ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. πράσο σε ροδέλες
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Υλικά για τη σάλτσα:  50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν το χταπόδι σου είναι κατεψυγμένο βγάλ’ το απο βραδύς και ξεπάγωσέ το στο ψυγείο. Αν δεν είναι χωρισμένο σε πλοκάμια, χώρισέ το, πλύνε το καλά και στέγνωσέ το σε χαρτί κουζίνας
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ετοίμασε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν εκτός από τον άνηθο
  • Πρόσθεσε τον άνηθο και ανακάτεψε
  • Κόψε κομμάτια λαδόκολλα ανάλογα με το μέγεθος των πλοκαμιών δίνοντας 10 εκ αέρα
  • Βάλε την κάθε λαδόκολλα πάνω στο ταψί και δίπλωσέ την από την μακρόστενη πλευρά. Άλειψε με αλευρόκολλα και δίπλωσε τις πλαϊνές μεριές και άφησε ανοιχτή την μακρόστενη
  • Μέσα στο άνοιγμα βάλε σε κάθε “φάκελο” τα πλοκάμια με λίγη από τη σάλτσα, ροδέλες ντομάτα και από πάνω βάλε λίγο κρεμμυδάκι και μερικές ροδέλες πράσο
  • Σφράγισε το φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και διπλώνοντας καλά
  • Ψήσε για 35 λεπτά, να μαλακώσει το χταπόδι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164