Σαρδέλες αμπελόφυλλα με πέστο ελιάς

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο διακεκριμένος Chef χαρίζει μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή. Φιλέτο σαρδελίτσας τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο και συνοδευμένο με pesto πράσινης πιπεριάς. Μια συνταγή που μοιράστηκε με τους διαγωνιζόμενους του Top Chef!

Συστατικά

  • Για το pesto πράσινων ελιών: 200 γρ. πράσινες ελιές
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
  • 70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 400 ml ελαιόλαδο
  • Σκόνη wasabi
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τις σαρδέλες: 600 γρ. σαρδέλες
  • 200 γρ. αμπελόφυλλα
  • Λίγο λάδι για την επάλειψη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε την κοιλιά από τις σαρδέλες και βγάλε το κόκαλο χωρίς να τις αποκεφαλίσεις, αφήνοντας και την ουρά τους
  • Πρόσθεσε όλα τα υλικά του pesto σε ένα πολυμίξερ και χτύπησε πατώντας διακεκομένα το κουμπί να μην γίνουν εντελώς πουρές
  • Αλατοπιπέρωσε τις σαρδέλες και τύλιξέ τες σφιχτά στο αμπελόφυλλο, αφήνοντας έξω την ουρά
  • Αλατοπιπέρωσε και τα αμπελόφυλλα και άλειψε με μπόλικο λάδι
  • Ψήσε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για 5 λεπτά γυρίζοντας στο ενδιάμεσο και από τις δύο πλευρές
  • Σέρβιρε συνοδεύοντας το με pesto

Tip

Κι αν ακόμη δεν έχεις πάρει τον αέρα των θαλασσινών στο ψήσιμο, δες εδώ τις βασικές οδηγίες για ιδανικό μαγείρεμα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164