Mια παραδοσιακή συνταγή για τα πιο υπέροχα βουτυρένια μπισκότα δια χειρός Jamie Oliver θα δώσει άλλη διάσταση στο τσάι, στον καφέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμ. ζάχαρη +λίγη ακόμη
- 125 γραμμ. ανάλατο βούτυρο αγελάδος
- Για μπισκότα με γεύση
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 30 γραμμ. σκούρα σοκολάτα 70%
- 1 κ.γλυκού γλυκάνισο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170 βαθμούς.
- Ανακάτεψε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε μπολ.
- Τρίψε το βούτυρο με το αλεύρι με τα δάχτυλά σου.
- Πρόσθεσε το αρωματικό που θέλεις (πορτοκάλι ή σοκολάτα ή γλυκάνισο ή χώρισε τη ζύμη και βάλε από ένα σε κάθε τμήμα ζύμης)
- Μην ζυμώσεις το ζυμάρι απλώς πίεσέ το να γίνει λείο και επίπεδο, περίπου 1 εκατοστό παχύ.
- Άπλωσέ το σε ταψί που έχεις βάλει λαδόκολλα και δώσ’ του το σχήμα που θέλεις (στρογγυλό, τετράγωνο ή ακόμη μπορείς να το κόψεις σε δάχτυλα).
- Πασπάλισε τη ζύμη με λίγη ζάχαρη και ψήσε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Άφησε να κρυώσει πριν σερβίρεις.
Tip
Όσο λιγότερο δουλέψεις και κουράσεις τη ζύμη τόσο πιο ωραία θα γίνουν τα μπισκότα αυτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ