Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή με… γαλλικό αέρα! Το grit είναι κάτι σαν την πολέντα. Ένας νόστιμος χυλός από χοντροσπασμένο καλαμπόκι και τυράκι! Κρύψαμε μέσα του γευστικό La Vache Qui Rit® Light και το σερβίρουμε με γαριδούλες αρωματισμένες με σκορδάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι!
300 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το grit: 1/2 φλτιζάνι χοντρό αλεύρι καλαμποκιού
- 30γρ. / 2 τριγωνάκια La Vache Qui Rit® Light
- 1/4 του φλιτζανιού τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 κ.γ. άνιθο
- Αλάτι
- Για τις γαρίδες: 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μπέικον σε κομματάκια ελαφρά φρυγανισμένα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μέτρια κατσαρόλα βάλε 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και αλάτι και ανακάτεψε καλά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει, ώσπου να πιει όλο το νερό
- Κατέβασε από τη φωτιά πρόσθεσε τα τυριά και τη μαργαρίνη. Σκέπασε και άφησε στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό με ελάχιστη μαργαρίνη βάλε τις γαρίδες να πάρουν χρώμα για ελάχιστα λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές
- Πρόσθεσε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το χυμό λεμόνι και το σκόρδο
- Σέρβιρε με το grit και από πάνω τις γαρίδες και τα φρυγανισμένα κομματάκια μπέικον
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ