Συμπυκνωμένη γεύση βαλσάμικου με λίγη ζάχαρη και απίθανη υφή. Το έχεις δει σε πολλές σαλάτες εστιατορίου ή σαν έξτρα πινελιά σε σουβλάκια μοτσαρέλας με ντομάτα. Θέλεις να το φτιάξεις μόνη σου; Πανεύκολο. Για δύο μέρη βαλσάμικο βάλε ένα μέρος λευκό ξίδι και ένα μέρος ζάχαρη. Βράσε σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να δέσει και μειωθεί ο όγκος του για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.
Αφού καραμελώσει και δέσει, κατέβασε από τη φωτιά και γέμισε ένα βάζο που κλείνει καλά ή ένα μπουκάλι. Θα το έχεις στο ψυγείο σου για κάθε δημιουργία εως και για έναν μήνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ