Συμπυκνωμένη γεύση βαλσάμικου με λίγη ζάχαρη και απίθανη υφή. Το έχεις δει σε πολλές σαλάτες εστιατορίου ή σαν έξτρα πινελιά σε σουβλάκια μοτσαρέλας με ντομάτα. Θέλεις να το φτιάξεις μόνη σου; Πανεύκολο. Για δύο μέρη βαλσάμικο βάλε ένα μέρος λευκό ξίδι και ένα μέρος ζάχαρη. Βράσε σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η ζάχαρη σε δυνατή φωτιά. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να δέσει και μειωθεί ο όγκος του για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφού καραμελώσει και δέσει, κατέβασε από τη φωτιά και γέμισε ένα βάζο που κλείνει καλά ή ένα μπουκάλι. Θα το έχεις στο ψυγείο σου για κάθε δημιουργία εως και για έναν μήνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ