Πλούσιος πουρές με πατάτες φούρνου και ψητό σκόρδο με δροσερό σχοινόπρασο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg πατάτες ψητές
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 10 σχοινόπρασα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κεφάλι σκόρδου στη μέση, τύλιξέ το σε αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.
- Με ένα πιρούνι λιώσε τις ψητές πατάτες και το ψημένο σκόρδο και ανακάτεψέ τα καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίξε το μείγμα πάνω στις πατάτες και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν.
- Σέρβιρε με το σχονόπρασο ψιλοκομμένο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ