Κρεμώδης και χορταστικός πουρές με σκόρδο και baby πατατούλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 kg baby πατάτες κομμένες σε κύβους με τη φλούδα τους
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. αριάνι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τις πατάτες και το σκόρδο με νερό που τα καλύπτει και πρόσθεσε μια κουταλιά αλάτι.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, πρόσθεσε το αριάνι και ανακάτεψέ
- τα για δύο λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλλά όχι να βράσουν.
- Σούρωσε τις πατάτες και τα σκόρδα και λιώσ’ τα με το ραβδομπλέντερ ή ειδική κουτάλα.
- Πρόσθεσε το μείγμα βουτύρου και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σέρβιρε το σκορδάτο πουρέ ως συνοδευτικό στα κρεατικά σου, όσο είναι ακόμα ζεστός και πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ