Μια ιδιαίτερη συνταγή που μοιάζει με burger, αλλά δεν έχει κρέας.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
- 4φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο, σαν κιμάς κύβους
- 3/4φλ. σάλτσα τομάτας
- 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1κ.σούπας + 2κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη κουτ ζάχαρη καρύδας πάστα
- 1+1/2κ.σούπας πάστα ντομάτας
- 1κ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
- 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- Μαϊντανό για γαρνίρισμα
- 4 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά).
- Πρόσθεσε στο κουνουπίδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και ανακάτεψε μαζί.
- Αύξησε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγόβρασε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το υγρό να εξατμιστεί και το μίγμα πήξει (10 λεπτά περίπου).
- Χώρισε το μίγμα στα ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ