Σε τρεις κινήσεις θα έχεις απαλλαγεί από τα κουκούτσια και θα απολαμβάνεις το καρπούζι…
Δεν είναι και το πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα της κουζίνας σου, όμως αν μπορείς να είσαι στο τραπέζι της βεράντας πιο γρήγορα γιατί να μην το δοκιμάσεις; Άκου πως θα γίνει σωστή και αποτελεσματική δουλειά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Πάρε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και κόψε το καρπούζι στη μέση και κάθε κομμάτι σε άλλα δύο κομμάτια. Αν το καρπούζι είναι πολύ μεγάλο, κόψε και τα τέταρτα στη μέση για να μπορείς να τα διαχειριστείς.
– Αν παρατηρήσεις προσεκτικά το σημείο με τα κουκούτσια βρίσκεται στη μέση περίπου της σάρκας και περιμετρικά στην ίδια ευθεία. Βύθισε λοιπόν το μαχαίρι κατά μήκος στο σημείο αυτό και κόψε το πάνω μέρος (την καρδιά) από κάθε κομμάτι. Τώρα θα έχεις τα κουκούτσια να εξέχουν στην επιφάνεια των δύο κομματιών.
– Πάρε ένα πηρουνάκι και “χτένισε” την περιοχή έτσι ώστε να πέσουν τα κουκούτσια. Φρόντισε να κάνεις το ίδιο και από το κομμάτι που παραμένει στη φλούδα. Τώρα κόψε το καρπούζι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ