Σοκολατένιες κρέπες με γέμιση κρέμας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σοκολατένια ζύμη κακάο τυλίγει μια βελούδινη κρέμα από φρούτα και άνθος αραβοσίτου. Η συνταγή είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο που να μην σου δίνει πολλές θερμίδες. Οι δύο κρέπες έχουν μόλις 203 θερμίδες.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 4 1/2 κ.γ άνθος αραβοσίτου
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 4 1/2 φλιτζάνια raspberries (μούρα)
  • Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά
  • Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
  • Σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος  ανακάτεψε το άνθος αραβοσίτου με την υπόλοιπη ζάχαρη
  • Βάλε το νερό και τα φρούτα σου  – κρατώντας ένα φλιτζάνι – σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πουρές
  • Πρόσθεσε τον πουρέ στο άνθος αραβοσίτου και βάλε το σκεύος να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Μετάφερε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει άφησε στο ψυγείο
  • Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπέρι σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη λίγη, 3 κ.σ. περίπου,  την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα
  • Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
  • Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα σου και δίπλωσέ τες. Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και τα φρούτα που έχεις κρατήσει

Tip

Μπορείς να κάνεις την ίδια κρέμα με φράουλα ή μπανάνα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164