Σοκολατένια ζύμη κακάο τυλίγει μια βελούδινη κρέμα από φρούτα και άνθος αραβοσίτου. Η συνταγή είναι μελετημένη με τέτοιο τρόπο που να μην σου δίνει πολλές θερμίδες. Οι δύο κρέπες έχουν μόλις 203 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι άπαχο γάλα εβαπορέ
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 1/2 κ.γ άνθος αραβοσίτου
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 1/2 φλιτζάνια raspberries (μούρα)
- Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γ ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα ασπράδια και το ολόκληρο αυγό. Συμπλήρωσε το αλεύρι, και το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά
- Σκέπασε τη ζύμη και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος ανακάτεψε το άνθος αραβοσίτου με την υπόλοιπη ζάχαρη
- Βάλε το νερό και τα φρούτα σου – κρατώντας ένα φλιτζάνι – σε ένα μπλέντερ και λιώσε να γίνουν ένας πουρές
- Πρόσθεσε τον πουρέ στο άνθος αραβοσίτου και βάλε το σκεύος να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα σου. Μετάφερε σε ένα μπολ και αφού κρυώσει άφησε στο ψυγείο
- Βάλε ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο σε σπέρι σε ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε. Πρόσθεσε λίγη λίγη, 3 κ.σ. περίπου, την ζύμη για κρέπες και περίστρεψε το τηγάνι να κάνεις μια κρούστα
- Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη
- Βάλε σε κάθε κρέπα 2 κ.σ. από την κρέμα σου και δίπλωσέ τες. Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και τα φρούτα που έχεις κρατήσει
Tip
Μπορείς να κάνεις την ίδια κρέμα με φράουλα ή μπανάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ