Σοκολατόπιτα με σαντιγί

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κι όμως, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή δεν έχει ζάχαρη.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 1+1/4φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 3κ. σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 5κ. σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • 2-4κ. σούπας νερό κρύο
  • Για τη γέμιση:
  • 1/2φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 6κ. σούπας κακάο
  • 6κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 5κ. σούπας νερό
  • 1/4φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3κ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
  • Για την επικάλυψη:
  • 1φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2κ. σούπας στέβια σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 15γρ. Τριμμένη κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την ζύμη:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας, τη στέβια και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και το νερό και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
  • Στρώσε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες και πίεσε με τα δάχτυλά σου τον πάτο και τα πλαϊνά.
  • Τρύπησε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήσε τη ζύμη για 12 λεπτά.
  • Για τη γέμιση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, τη στέβια και την baking powder.
  • Ρίξε μέσα τα αυγά, το νερό, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε καλά.
  • Τέλος ρίξε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε.
  • Ρίξε τη γέμιση πάνω από το ζύμη και ψήσε για 30 λεπτά.
  • Όταν αφαιρέσεις το ταψί από το φούρνο, άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά τοποθέτησε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Για την επικάλυψη:
  • Χτύπησε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα.
  • Όταν δημιουργηθεί η κρέμα ρίξε την πάνω από τη σοκολάτα και πασπάλισε με την κουβερτούρα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164