Ο σολομός είναι ένα ψάρι που δεν θα σου κοστίσει όσο φαντάζεσαι. Μπορείς να πάρεις δύο φέτες με 3-4 ευρώ. Ο Jamie Oliver μας δίνει μια εντυπωσιακή συνταγή όπου το φιλέτο ψήνεται μέσα σε βότκα και αλάτι. Ο Σεφ σερβίρει με πουρέ παντζάρι και σος χρένου (horseradish).
Πηγή: jamieoliver.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 γεμάτη κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 25ml βότκα
- Αλάτι
- Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 λεμόνια
- 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
- 2 φιλέτα σολομό χωρίς κόκκαλο με την πέτσα
- 4 κ.σ. ξινή κρέμα
- 1 1/2 κ.γ. χρένο τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- 250γρ. παντζάρια καθαρισμένα
- Μπαλσάμικο ξύδι
- Λίγο κάρδαμο
- 1 ψωμάκι burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζάχαρη, τη βότκα και τρεις καλές κουταλιές αλάτι, με το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα από 1 λεμόνι σε ένα μπολ. Καθάρισε τον άνηθο και φύλαξε σε μπολ με κρύο νερό στο ψυγείο. Ψιλόκοψε τα κοτσάνια που έμειναν και πρόσθεσε στο μείγμα με το πορτοκάλι και τη βότκα. Ρίξε μέσα τα φιλέτα σολομού και γύρισε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάρα. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 5 ώρες.
- Στο μεταξύ βάλε την ξινή κρέμα, το χρένο και το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο και άφησε επίσης στο ψυγείο.
- Βάλε τα παντζάρια σε ένα μπολ με μια ιδέα μπαλσάμικο. Αλατοπιπέρωσε και λιώσε με ένα πιρούνι να πάρεις μια πάστα. Δοκίμασε και ρίξε μια ιδέα μπαλσάμικο ακόμη αν χρειάζεται. Άφησε και αυτό στην άκρη.
- Βγάλε το σολομό από το μπολ, σκούπισε και πέταξε το παραπανίσιο αλάτι. Στράγγιξε τον άνηθο και τρίψε την επιφάνεια κάθε φιλέτου.
- Για το σερβίρισμα βάλε το σολομό σε ένα ξύλο κοπής και κόψε σε λεπτές φέτες. Πρόσθεσε το φρέσκο κάρδαμο, τη σος χρένου και την πάστα παντζαριού. Βάλε στο πιάτο και το ψωμάκι κομμένα στα δύο και πάνω του μερικές φετούλες λεμόνι.
Tip
Αν δεν σερβίρεις αμέσως, πίεσε τα δύο φιλέτα το ένα πάνω στο άλλο, τύλιξε σε μεμβράνη και άσε στο ψυγείο ώσπου να σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ