Αρωματικό τζίντζερ, μέλι και διάφορα συστατικά θα “κουράρουν” το φιλέτο σολομού πριν πέσει στα κάρβουνα. Μια υπέροχη γεύση που ίσως ζηλέψουν και οι μεγάλες γαρίδες τις οποίες μπορείς να κάνεις με τον ίδιο τρόπο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. γ. ginger σε σκόνη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/3 του φλιτζανιού σος σόγιας
- 1/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1/4 του φλιτζανιού μέλι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Φιλέτο σολομού φρέσκο (περίπου 600-700 γρ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε μαζί το ginger, το σκόρδο, τη σόγια, το κρεμμύδι, το πορτοκάλι και το μέλι
- Βάλε τα φιλέτα σολομού σου στο μείγμα αυτό κα άφησέ τα να μαριναριστούν για 2-3 ώρες
- Ψήσε το σολομό στη σχάρα ή εναλλακτικά στο grill να πάρει λίγο χρώμα (μερικά μόλις λεπτά)
- Δοκίμασε να αραιώσεις ελαφρά (αν είναι πολύ πηχτή η μαρινάδα σου και να αλείφεις το φιλέτο όσο ψήνεται
- Σέρβιρε με φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας σου ή ακόμη και άγριο ρύζι
Tip
Όπως βλέπεις δεν χρειάζεται καθόλου αλάτι... ίσως αν σου αρέσει λίγο φρέσκο πιπεράκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ